Uddannet i Storbritannien? Sådan skal du søge

Se, hvilken kategori du skal vælge som uddannet i Storbritannien. Det er nemlig forskelligt - alt efter, hvornår du har gennemført din uddannelse, og i hvilket land du er statsborger.

Uddannet før 1. januar 2021 og statsborger i Norden, EU eller EØS?

Er du statsborger i et nordisk land, EU-land, Liechtenstein eller Schweiz og har du gennemført din uddannelse i Storbritannien før den 1. januar 2021, så kan du søge om anerkendelse af din uddannelse efter EU-reglerne. 

  • Klik på knappen "Norden, EU eller EØS.

Uddannet efter 1. januar 2021 og statsborger i Norden, EU eller EØS?

Er du statsborger i et nordisk land, EU-land, Liechtenstein eller Schweiz og har du gennemført din uddannelse i Storbritannien efter den 1. januar 2021, skal du søge om godkendelse af din uddannelse efter de regler, der gælder for sundhedspersoner uddannet i tredjelande.

  • Klik på knappen "Uden for Norden, EU og EØS.

Statsborger udenfor Norden, EU eller EØS?

Er du ikke statsborger i et nordisk land, EU-land, Liechtenstein eller Schweiz, men ER statsborger i Storbritannien eller andet tredjeland, så kan du ikke få anerkendt din uddannelse efter EU-reglerne. Heller ikke, hvis du har gennemført din uddannelse i Storbritannien før den 1. januar 2021. Her vil du altid skulle søge om godkendelse af din uddannelse efter de regler, der gælder for sundhedspersoner uddannet i tredjelande.

  • Klik på knappen "Uden for Norden, EU og EØS.

Baggrund

Der gælder særlige regler for dig, der har taget din uddannelse i Storbritannien - alt efter, hvornår du har gennemført din uddannelse, og i hvilket land du er statsborger.

Storbritannien forlod formelt EU den 31. januar 2020. Herefter fulgte en overgangsperiode frem til 31. december 2020, hvor statsborgere i Storbritannien havde mulighed for at søge om anerkendelse af deres uddannelse efter de særlige EU-regler. Overgangsperioden udløb den 31. december 2020, og nu gælder overstående regler for anerkendelse af uddannelser gennemført i Storbritannien.