De medicinske fagprøver

De medicinske fagprøver består af en skriftlig og mundtlig prøve, der finder sted på Københavns Universitet. Prøverne foregår på dansk og er gratis. Du skal have bestået den skriftlige fagprøve, før du kan aflægge de mundtlige fagprøver.

Skriftlig prøve

Ved den skriftlige prøve skal du svare på spørgsmål inden for alle de medicinske specialer.

  • Varighed: 4 timer. 
  • Bedømmelse: ekstern censor og efter 7-trinsskalaen.

Prøven afholdes 2 gange årligt i marts og september med minimum 30 pladser og maksimum 105 pladser ved hver prøve. 

Mundtlig prøve - OSCE

Under prøven testes du i forskellige specialer og forskellige situationer. Det kan f.eks. være en station, hvor du skal demonstrere livreddende kompetencer, eller du kan blive bedt om at forklare og redegøre for symptomer, diagnostik og behandling.

  • Varighed: ca. 2 timer. 
  • Bedømmelse: ekstern censor og som bestået eller ikke bestået.

Prøven afholdes 2 gange årligt i maj og november med minimum 20 og maksimum 105 pladser ved hver prøve.

Fagprøvens niveau

Prøverne svarer til det niveau, som der bliver krævet af en læge, der har gennemført kandidatuddannelsen i medicin ved Købehavn Universitet. 

Tilmelding og afmelding

Når vi har modtaget og godkendt dit bevis for sprogprøven, bliver du automatisk tilmeldt den næstkommende skriftlige fagprøve. Hvis du ikke ønsker at deltage i denne fagprøve, skal du selv melde dig fra prøven. 

Du skal melde dig fra senest 1 måned, før fagprøven finder sted. Selve prøvedagen tæller ikke med. Du melder dig fra via Sektion for Studieservice, Københavns Universitet. 

Når du har fået adgang til KU's selvbetjeningssystem på KUnet, kan du tilmelde dig de mundtlige fagprøver. 

Læs mere om tilmelding og framelding på KU's hjemmeside

Antal prøveforsøg

Du har ret til i alt 3 forsøg på at bestå hver fagprøve. Hvis du for sent melder fra eller udebliver fra fagprøven, vil det tælle som ét prøveforsøg.

Sygemelding

Hvis du bliver syg, skal du snarest og senest kl. 9.00 på prøvedagen meddele dette til Sektion for Studieservice. Københavns Universitet.

Du skal dokumentere din sygdom med en lægeerklæring fra egen læge. Lægens stempel og ydernummer skal fremgå af lægeerklæringen.

Sektion for Studieservice skal modtage lægeerklæringen senest tre hverdage efter din sygemelding. Hvis Studieservice modtager sygemeldingen og herefter lægeattest i rette tid, tæller den pågældende fagprøve ikke som et prøveforsøg.

Aflysning

Hvis der er for få tilmeldte, kan vi aflyse fagprøven.

Tildeling af pladser til fagprøven

Ansøgere skal have bestået den skriftlige fagprøve, før de kan aflægge de mundtlige fagprøver. 

Skulle der være flere ansøgere, end der er pladser til en konkret prøve, prioriterer Sektion for Studieservice mellem ansøgerne.

Ved den efterfølgende prioritering bliver der lagt vægt på ansøgers studieanciennitet. Det betyder, at den ansøger, der er indskrevet tidsmæssigt først til fagprøverne, får tildelt en plads til fagprøven. Ansøgere, der har været syge til den umiddelbart forudgående fagprøve og har sygemeldt sig korrekt, vil så vidt muligt altid få tildelt en plads.

Når fagprøverne er bestået 

Når du har bestået både den skriftlige og den mundtlige fagprøve, får vi direkte besked fra Københavns Universitet. Hvis du på det tidspunkt også har bestået kursus i dansk sundhedslovgivning, vil du indenfor ca. 14 dage modtage et brev fra os med digital post, hvor vi vi fortælle dig om det videre forløb.